​Spania va renunţa la restricţiile pentru evenimentele sportive începând cu 4 martie, iar stadioanele vor putea găzdui public la 100% din capacitatea lor, au anunţat autorităţile sanitare iberice.

Lumea intrand pe Camp NouFoto: UEFA/ Getty Images

"Începând cu weekendul din 4 martie, evenimentele sportive, atât în ​​aer liber, cât şi în interior, se vor desfăşura cu public la 100% din capacitate, având în vedere evoluţia satisfăcătoare a tuturor indicatorilor epidemiologici", a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

Ea a amintit că purtarea măştii va rămâne obligatorie şi că va fi interzis fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi consumul de produse alimentare în timpul acestor evenimente sportive.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile spaniole au redus capacitatea stadioanelor la 75% şi la 50% pentru sălile de sport închise, în faţa exploziei a numărului de cazuri de Covid-19.

Cu peste 10 milioane de cazuri înregistrate, Spania are peste 97.000 de decese din cauza epidemiei.

Incidenţa în ţară a scăzut la 1.060 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, faţă de mai mult de trei ori (3.418) în 21 ianuarie, scrie News.ro.