Patinatoarea Kamila Valieva, depistată pozitiv, dar autorizată să concureze la Jocurile de la Beijing 2022, s-ar fi apărat, susţinând că a luat din greşeală medicamentele bunicului ei, informează lequipe.fr.

Kamila ValievaFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Potrivit lui Denis Oswald, preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Kamila Valieva şi-ar fi justificat controlul doping în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) prin faptul că a făcut o confuzie cu medicamentele prescrise bunicului ei pentru a trata o problemă la inimă.

Oswald a mai remarcat "că un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”. Luni, într-un interviu acordat Reuters, Witold Banka, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), a cerut o interdicţie pe viaţă pentru cei care dopează un minor.

La rândul său, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va aştepta o decizie de fond asupra consecinţelor controlului patinatoarei, pentru a da medaliile probelor la care ea va fi participat la Jocurile Olimpice de la Beijing.

CIO a considerat că este "nepotrivită" organizarea ceremoniilor fără ca fondul cauzei să fie soluționat. Iar organismul a reamintit, marţi, că nu a primit motivarea deciziei din partea TAS.

"De dragul corectitudinii între sportivii implicaţi”, CIO va aştepta aşadar până se stabileşte sau nu încălcarea de către tânăra patinatoare a regulilor antidoping, care durează în general câteva luni, pentru a stabili podiumul probei pe echipe. "Există şanse mari de a nu da medalia bună echipei potrivite”, a anunţat CIO.

Forul olimpic a cerut, de asemenea, Federaţiei Internaţionale (ISU) să califice un al 25-lea participant la programul liber de joi, în cazul în care Kamila Valieva termină marţi printre primii 24 în programul scurt. În cele din urmă, CIO a informat că eşantionul B al patinatoarei ruse nu a fost încă analizat, informează News.ro.

S-ar putea să te intereseze și: