Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că a discutat cu ucraineanul ​Vladyslav Heraskevych, care a afişat la Beijing mesajul "Fără război în Ucraina", şi i-a explicat acestuia că nu pot exista mesaje politice la Jocurile Olimpice, astfel că sportivul nu a repetat gestul, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"După ce s-a întâmplat, am vorbit cu echipa şi cu sportivul şi i-am explicat situaţia. În ultima manşă nu a mai afişat mesajul. A înţeles. Vrem cu toţii pace, dar am convenit cu toţii, sportivii au fost de acord că şi podiumul nu sunt locurile potrivite pentru mesaje. Pentru noi (menținerea politicii în afara Jocurilor) este axiomatică. Este fundamentul a ceea ce facem. Mesajul a fost înţeles şi nu a fost repetat", a declarat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO.

Sportivul ucrainean Vladyslav Heraskevych, participant în proba de skeleton la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a afişat vineri mesajul: "Fără război în Ucraina".

La finalul manşei a treia, ucraineanul în vârstă de 23 de ani a arătat camerelor de luat vederi o hârtie cu mesajul în engleză: "No war în Ukraine".

"Ca orice om normal, îmi doresc să nu fie război, vreau să fie pace în ţara mea. Acestea sunt convingerile mele. Eu lupt pentru pace. În Ucraina, situaţia este foarte tensionată. Sunt multe informaţii despre armatele care înconjoară Ucraina. Nu este în regulă. Nu pentru secolul XXI.

Cred că şi Jocurile Olimpice luptă pentru pace, pentru unitatea ţărilor şi spre că CIO va fi de partea mea în această poveste", a declarat ​Vladyslav Heraskevych, adăugând că nu s-a putut concentra prea bine din cauza crizei din ţara sa: "Încerc să rămân profesionist, dar citesc multe şi sunt îngrijorat".

Sursa video: Eurosport - Mesajul, de la 1:45