Johannes Strolz, schior austriac, a cucerit medalia de aur în concursul de combinată alpină din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022, la 34 de ani după aceeași performanță reușită de tatăl său.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clasat pe poziţia a patra la coborâre, Strolz a reuşit să încheie întrecerea pe prima poziţie după o evoluţie foarte bună la slalom, obţinând astfel primul titlu major din cariera sa.

Tatăl său, Hubert Strolz, câștiga titlul olimpic în aceeași probă la JO 1988 de la Calgary (Canada). Este pentru prima oară când un tată și un fiu cuceresc titlul olimpic la aceeași probă individuală.

Medalia de argint a revenit norvegianului Aleksander Aamodt Kide, în timp ce bronzul a intrat în posesia canadianului James Crawford.

În vârstă de 29 ani, Johannes Strolz şi-a făcut cu această ocazie debutul la Jocurile Olimpice. Înaintea sosirii la Beijing, el avea în palmares o singură victorie în Cupa Mondială, în slalomul de la Adelboden (Elveţia), desfăşurat în această iarnă.

Proba de combinată alpină, compusă dintr-o cursă de coborâre şi un slalom special, nu mai face parte în prezent din programul Cupei Mondiale. Doar 27 de concurenţi au luat startul în concursul de joi, faţă de 65 la ediţia din 2018 a Jocurilor Olimpice, desfăşurată la PyeongChang (Coreea de Sud), în condiţiile în care tot mai mulţi schiori se specializează fie în probele de viteză, fie în cele tehnice, conform Agerpres.