Britanicul Anthony Joshua, cel care și-a pierdut în septembrie 2021 centurile WBA, WBO, IBF şi IBO la categoria grea, vrea revanșa în fața noului campion Oleksandr Usyk. Meciul dintre cei doi va avea loc chiar în acest an.

Anthony JoshuaFoto: Richard Pelham / News Licensing / Profimedia

Usyk a cucerit cele patru centuri mondiale în septembrie 2021, când l-a învins pe Joshua la puncte, cu o decizie unanimă, în ringul amenajat pe stadionul lui Tottenham Hotspur.

Presa britanică a relatat că Tyson Fury, campionul mondial WBC, i-a oferit o sumă de bani lui Joshua pentru a renunţa la meciul revanşă obligatoriu cu Usyk, cu scopul de a aranja cu ucraineanul un meci de unificare a titlurilor mondiale. Negocierile au intrat însă în impas.

Eddie Hearn a declarat la BBC Radio 5 că s-a stabilit ca lupta revanşă Usyk - Joshua să aibă loc în luna mai: ''Marea Britanie, SUA, Orientul Mijlociu, avem oferte din toată lumea pentru acest meci. Eu aş vrea să fie în Regatul Unit, dar vom vedea''.

Usyk, 35 ani, fost campion al centurilor unificate la categoria grea-uşoară, are 19 victorii în palmares, dintre care 13 înainte de limită, în timp ce Anthony Joshua, 32 ani, numără 24 de victorii (22 KO) şi 2 înfrângeri, scrie Agerpres.