Matthias Mayer a câștigat titlul olimpic la schi alpin în proba de slalom super-uriaș din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Este al treilea titlu olimpic pentru sportivul austriac, după cele din 2014 (la coborâre) și 2018 (slalom super-uriaş).

Matthias MayerFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Cu timpul de 1 min 19 sec 94/100, Mayer i-a devansat pe americanul Ryan Cochran-Siegle, căruia i-au lipsit doar patru sutimi de secundă pentru a produce o mare surpriză la JO 2022, şi pe favoritul norvegian Aleksander Aamodt Kilde, numărul unu mondial la coborâre şi slalom super-uriaş, clasat pe poziţia a treia, la 42/100.

Schiorul austriac, în vârstă de 31 ani, care a ocupat luni treapta a treia a podiumului la coborâre, a cucerit cu această ocazie a patra sa medalie olimpică, devenind al treilea schior alpin medaliat la trei ediţii diferite ale Jocurilor Olimpice, după norvegianul Kjetil Andre Aamodt (slalom super uriaş 1992, 2002, 2010) şi italianca Deborah Compagnoni (super-uriaş 1992, slalom uriaş 1994 şi 1998).

Un obişnuit al podiumurilor Cupei Mondiale (41), Matthias Mayer a perturbat duelul aşteptat între Aamodt Kilde şi actualul lider al Cupei Mondiale de schi alpin, elveţianul Marco Odermatt, care şi-au împărţit victoriile în cele cinci slalomuri super-uriaşe ale acestei ierni.

Odermatt, care venea după trei victorii la Super-G în circuitul de schi alpin, nu a reuşit să încheie concursul olimpic de marţi, după ce s-a dezechilibrat şi a ratat una dintre porţile de pe traseu, potrivit Agerpres.

Parcursul lui Matthias Mayer în proba de slalom super-uriaș la JO Beijing:​

sursa: Eurosport