Un jurnalist olandez a fost întrerupt de gărzile de securitate la Jocurile Olimpice de la Beijing în timp ce transmitea din afara Stadionului Național, acolo unde a avut loc deschiderea Olimpiadei de Iarnă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sjoerd den Daas, corespondent NOS, transmitea din afara Stadionului Naţional de la Beijing, în timpul ceremoniei de deschidere, când a fost oprit de securitate şi scos din cadru.

Den Daas a încercat să-şi continue reportajul, dar a fost îndepărtat din cadru: „Acum suntem luaţi de aici. Am fost îndepărtaţi și dintr-o altă zonă, aşa că suntem nevoiţi să revenim mai târziu”, se aude în înregistrare.

„Corespondentul nostru a fost alungat din faţa camerei de filmat de bodyguarzi la ora 12:00 PM, când transmitea live pentru NOS Journaal. Din păcate, asta a devenit o realitate pentru jurnaliştii din China. El este bine şi a putut să-şi termine relatarea câteva minute mai târziu”, a precizat postul pe Twitter.

Nu a fost imediat clar de ce Den Daas a fost întrerupt.

În timpul Jocurilor Olimpice, reporterii internaţionali vor fi supuşi unor protocoale stricte, inclusiv testare zilnică pentru Covid-19 şi utilizarea unei aplicaţii de monitorizare a sănătăţii, conform News.ro.

În plus, mai multe ţări - inclusiv SUA, Regatul Unit şi Canada - au declarat un boicot diplomatic asupra Jocurilor de la Beijing, invocând abuzuri ale drepturilor omului, pe care China le-a negat.

Ca răspuns la boicotul SUA, ministrul chinez al Afacerilor Externe a spus că ţara „va plăti un preţ pentru acţiunile sale greşite”.

În ianuarie, Comitetul de protejare al jurnaliştilor (CPJ) şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu reporterii care vor relata de la Jocurile Olimpice de Iarnă.