Americanul Nathan Chen, triplu campion mondial en titre la patinaj artistic şi pretendent la aurul olimpic la Beijing, a dezvăluit că se antrenează de cele mai multe ori purtând mască, scrie AFP.

Nathan ChenFoto: isu.org

Chen a preferat să nu participe vineri la ceremonia de deschidere, el nedorind să îşi asume niciun risc legat de Covid-19.

"De două săptămâni m-am antrenat de cele mai multe ori purtând mască, aşa că a fost foarte plăcut să o scot pentru scurt timp când am patinat astăzi", a spus americanul după ce a concurat vineri, citat de Agerpres.

"Am fost deja o dată (la o ceremonie de deschidere, în 2018 la PyeongChang). Şi e un moment când eşti aproape de mulţi oameni. Sunt sigur că nu va fi un risc, dar competiţia mea va fi doar peste câteva zile. Ne antrenăm patru ani, uneori şi mai mult, pentru acest eveniment. Niciunul dintre noi n-ar vrea să-l rateze din cauza unui test" pozitiv, a adăugat Chen.

În urmă cu patru ani în Coreea de Sud, la prima sa experienţă olimpică, la doar 18 ani, Nathan Chen a căzut în timpul competiţiei pe echipe şi a avut un program scurt de coşmar în concursul individual, în urma căruia a retrogradat pe locul 17, înainte de se clasa în final pe poziţia a cincea, după programul liber.

"Din propriile greşeli înveţi cel mai mult. Eu am învăţat multe de la această competiţie (n.r. JO 2018). Nu cred că m-aş mai fi aflat aici fără să fi trăit această experienţă", a declarat Nathan Chen la finalul evoluţiei sale de vineri.