​Un număr de 55 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în rândul participanţilor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing în ziua de 2 februarie, cel mai mare nivel de până acum, conform unei comisii de experţi medicali condusă de Brian McCloskey, citată de Reuters.

JO Beijing 2022Foto: GK Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Dintre acestea, 29 de cazuri au fost înregistrate la sosirea pe aeroporturile din Beijing, în timp ce alte 26 s-au consemnat în bula biosecurizată care separă participanţii acreditaţi de public.

Începând cu 23 ianuarie, s-au înregistrat 287 de cazuri pozitive în rândul persoanelor acreditate la Jocuri, dintr-un total de 610.000 de teste.

''Numărul este foarte mic. Noi suntem încrezători vă sistemul va funcţiona. Dar nu ne vom relaxa. Vom menţine în vigoare toate măsurile'', a declarat McCloskey.

Participanţii la Jocurile de la Beijing (4-20 februarie) se află într-o bulă închisă pentru a preveni contactul cu locuitorii, iar transportul dintre locul de cazare şi arenele olimpice se face cu mijloace speciale de transport.

Fiecare participant la Jocuri este testat zilnic pentru a se identifica orice infecţie cât mai rapid.

China a adoptat o politică de toleranţă zero faţă de Covid-19, care implică controale stricte de frontieră şi anularea majorităţii zborurilor internaţionale, scrie Agerpres.