Raluca Strămăturaru va reprezenta România la JO Beijing 2022 în proba de sanie, fiind a patra Olimpiadă pentru ea. Sportiva în vârstă de 36 ani a obținut cea mai bună clasare pentru Team România la Pyeongchang, iar speranțele delegației se pun chiar în ea.

Raluca Stramaturaru, la JO 2018Foto: cosr.ro

"În primul rând este o mare realizare, cred că visul oricărui sportiv e să ajungă la Jocurile Olimpice, eu l-am îndeplinit deja de patru ori şi ca de fiecare dată e aceeaşi emoţie şi mulţumire. Sunt foarte bucuroasă şi mândră să pot reprezenta România la cel mai înalt nivel.

Cred că toată lumea îşi pune speranţe în mine prin prisma rezultatului de la PyeongChang lucru care, sincer, mă bucură, dar să nu uităm că au trecut patru ani şi sportul (sania) a evoluat foarte mult. Îmi doresc să egalez performanţa de acum patru ani, dar cel mai tare m-ar bucura două zile bune de concurs.

Să sperăm la o medalie...nu ştiu...ne dorim... cu siguranţă fiecare dintre noi îşi doreşte, dar mai cred că ar trebui să fim realişti; la sanie echipamentul de concurs (sania) face diferenţa, iar naţiunile puternice dispun de infrastructura de care au nevoie şi investesc foarte mulţi bani în cercetare şi dezvoltare, lucru care face diferenţa într-un sport unde timpul final al unei curse se măsoară în miimi de secundă.

Pentru mine e o mare onoare şi mândrie faptul că am fost portdrapel la PyeongChang, când am avut cel mai bun rezultat al delegaţiei României. Acum am onoarea să conduc echipa României, cei mai buni sportivi în disciplinele de iarnă la deschiderea Jocurilor Olimpice şi este clar cel mai important moment din cariera mea", a declarat Raluca Strămăturaru, conform News.ro.

Sportiva în vârstă de 36 de ani a obținut cea mai bună clasare a delegației României la Pyeongchang (locul șapte), fiind ulterior aleasă pentru a purta drapelul la ceremonia de închidere a JO de Iarnă 2018.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing încep la 4 februarie și se încheie pe 20 februarie.

Citește și: