Tom Brady, cel mai bun jucător de fotbal american, a făcut anunţul privind retragerea din activitatea sportivă, după ce în ultimele zile au circulat mai multe informaţii contradictorii cu privire la decizia lui, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Întotdeauna am crezut că fotbalul este o propunere , dacă nu există un angajament competitiv sută la sută, nu vei reuşi, iar succesul este ceea ce îmi place atât de mult la sportul nostru.

Cariera mea de jucător a fost o călătorie atât de palpitantă, cu mult peste imaginaţia mea şi plină de suişuri şi coborâşuri. Când eşti în ea în fiecare zi, chiar nu te gândeşti la niciun fel de final. Totuşi, când stau aici, acum, mă gândesc la toţi jucătorii şi antrenorii mari cu care am avut privilegiul să joc alături şi împotrivă, competiţia a fost acerbă şi profundă, aşa cum ne place nouă. Dar prieteniile şi relaţiile sunt la fel de aprige şi profunde.

Îmi voi aminti şi preţui aceste memorii şi le voi revedea des. Mă simt cea mai norocoasă persoană din lume", a spus Brady, într-o postare pe reţelele de socializare.

Ultimul său meci a fost înfrângerea suferită, în 24 ianuarie, de Tampa Bay Buccaneers, scor 27-30, în meciul cu Los Angeles Rams, din play-off-ul NFL, sinonim cu eliminarea din competiţie a echipei quarterback-ului de 44 de ani.

Informaţia privind retragerea lui Brady a fost prezentată sâmbătă, de ESPN, dar a doua zi tatăl jucătorului a negat că fiul său ar fi luat vreo decizie în acest sens.

Compania lui Brady a postat, de asemenea, un tweet care arăta că jucătorul s-ar retrage, iar reacţiile au început să vină din întreaga lume, felicitându-l pe Brady pentru cariera lui.

Dar tweet-ul a fost şters ulterior, iar agentul lui Brady, Don Yee, a spus că fundaşul de 44 de ani va fi singura persoană care va vorbi despre viitorul lui.

"7 inele Super Bowl. 5 MVP în Super Bowl. 3 titluri de MVP în NFL. 22 de sezoane incredibile. Mulţumim pentru tot @TomBrady", a scris TB12 Sport pe Twitter, o postare ştearsă după 30 de minute

Luni, însuşi Tom Brady a declarat că încă se mai gândeşte la decizia de a se retrage din sportul în care a scris istorie.

"Uneori este nevoie de timp pentru a evalua cum te simţi şi ce vrei să faci”, a spus Brady. "Cred că atunci când va fi momentul, voi fi gata să iau o decizie într-un fel sau altul, aşa cum am spus săptămâna trecută (n.r. - după ce Tampa Bay a fost eliminată în turul doi al playoff-ului de Los Angeles Rams)", a adăugat el.

Brady a fost, de asemenea, neclar în ceea ce priveşte momentul retragerii: "Nu ştiu când va veni, dar voi şti când este momentul potrivit. Sunt norocos că am reuşit să joc atât de mult timp şi să văd cum au mers lucrurile în ultima parte a carierei mele. Înţeleg că există interes să se ştie dacă voi continua sau mă voi opri, dar voi şti când voi şti. Nu am de gând să trag concluzii pripite".

Tom Brady are mai multe victorii în Super Bowl decât orice echipă din NFL, şase cu Patriots (2002, 2004, 2005, 2015, 2017, 2019) şi una cu Buccaneers (2021), din zece prezenţe. El este singurul jucător care a câştigat un Super Bowl în trei decenii diferite.

Brady şi-a petrecut primii 20 de ani ai carierei la New England Patriots, înainte de a se muta la Tampa Bay, cu un contract de doi ani, în martie 2020, în valoare de 50 de milioane de dolari.