Olandeza Amy Pieters, care a suferit un accident în timp ce se antrena, în urmă cu puţin mai mult de o lună, este în continuare inconştientă, a anunțat joi Team SD Worx.

HotNews.roFoto: Hotnews

Profesorul Wilco Peul, neurochirurg şi specialist care o tratează pe sportivă, a explicat că Pieters a suferit o leziune cerebrală gravă. Sportivei i s-a făcut o operaţie salvatoare şi Pieters a fost plasată în comă indusă, la terapie intensivă, fază prin care a trecut relativ bine.

La o lună după accident, sportiva a fost transferată de la terapie intensivă într-un salon normal. Amy Pieters respiră acum singură, dar este inconştientă.

Este o lungă perioadă de incertitudine pentru orice pacient cu leziuni cerebrale grave, în care pot interveni schimbări prin intervenţiile chirurgicale pentru recuperare, menţionează echipa SD Worx.

Amy Pieters, campioană mondială şi europeană la ciclism, a căzut în timpul unui antrenament efectuat cu echipa naţională a Olandei, în Spania, la Alicante, înainte de Crăciun. Pieters, 30 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa după o coliziune urmată de o căzătură şi a fost transportată urgent la spital. Sportiva a fost supusă unei operaţii pentru scăderea presiunii craniene.

Pieters este ciclistă profesionistă de zece ani şi îmbină cursele pe şosea cu cele de anduranţă pe velodrom, unde a devenit recent pentru a treia oară la rând campioană mondială în proba de ştafetă Madison, alături de Kirsten Wild. Ea a câştigat, de asemenea, cursa naţională olandeză pe şosea, o etapă a Women's Tour, şi Nokere Koerse, anul acesta. Amy Pieters a devenit, în 2019, campioană europeană pe şosea, scrie News.ro.