Fostul gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit luni, la vârsta de 51 de ani, din cauza Covid-19, au anunţat autorităţile sportive.

Szilveszter CsollanyFoto: DAMIEN MEYER / AFP / Profimedia

"Cu profundă tristeţe anunţăm moartea lui Szilveszter Csollany", au anunţat într-o declaraţie comună federaţia naţională de gimnastică şi Comitetul Olimpic, salutând un sportiv "de excepţie".

Fostul sportiv s-a îmbolnăvit de coronavirus la începutul lunii decembrie şi fusese internat la Budapesta în stare gravă, având nevoie de asistenţă respiratorie.

Campion european în 1998, a câştigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta în 1996, înainte de a câştiga aurul la Sydney în 2000, de fiecare dată la inele. După ce s-a retras în 2003, a devenit antrenor şi a lucrat pentru un mic club din Austria, informează News.ro.

Szilveszter Csollany, care a distribuit mai multe postări antivaccin pe pagina sa de Facebook, nu a vrut să fie vaccinat împotriva Covid.

Dar a trebuit să se vaccineze cu doza unică Janssen "din cauza muncii sale cu copiii”, a anunţat tabloidul Blikk la începutul lunii ianuarie. A fost, însă, cu puţin timp înainte să se îmbolnăvească şi nu a reuşit să dezvolte un nivel suficient de anticorpi, potrivit aceleiaşi surse.

"Adio, campionule”, a scris premierul Viktor Orban, într-un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru, în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns "o pierdere uriaşă, la o vârstă atât de tânără".

"M-a întristat nespus vestea dispariţiei lui Szilveszter Csollany. Un mare gimnast, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de Vară, ediţiile Sidney şi Atlanta, a fost răpus de boală la o vârstă prea timpurie.

Mai avea mult de dăruit sportului şi oamenilor, însă nu a mai avut timp, pentru că virusul acesta nu iartă pe nimeni şi nu face diferenţe.

Regret profund pierderea pe care lumea sportului o resimte şi transmit condoleanţe familiei şi tuturor celor îndureraţi de moartea acestui mare campion" - Eduard Novak, ministrul Sportului, pe Facebook.