Comitetul Olimpic nord-coreean şi Ministerul Educaţiei Fizice şi Sporturilor din această ţară au trimis o scrisoare autorităţilor sportive chineze, prin care şi-au arătat susţinerea înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, marcate de boicotul diplomatic anunţat de SUA, Marea Britanie, Australia, Canada şi Japonia.

JO Beijing 2022Foto: FRED DUFOUR / AFP / Profimedia

În scrisoare se menţionează, potrivit KCNA, că în ciuda crizei sanitare mondiale pregătirile pentru JO continuă sub conducerea lui Xi Jinping. "Însă acţiunile Statelor Unite şi ale celor care le urmează exemplul împotriva Chinei devin mai dure pentru a împiedica deschiderea cu succes a Jocurilor Olimpice. Comitetul Olimpic şi Ministerul Educaţiei Fizice şi Sporturilor din Coreea de Nord se opun categoric şi resping acţiunile ce reprezintă o insultă faţă de spiritul Chartei olimpice şi un act josnic pentru murdărirea imaginii Chinei", se precizează în mesaj.

"Noi nu putem participa la competiţie din cauza acţiunilor forţelor ostile şi a pandemiei, dar vom susţine total toată munca depusă de camarazii chinezi pentru a organiza un festival olimpic măreţ şi minunat", au adăugat nord-coreenii.

Până acum, au anunţat că vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing SUA, Marea Britanie, Australia, Canada şi Japonia, aceste ţări denunţând încălcările drepturilor omului în China, scrie News.ro.

Jocurile Olimpice de la Beijing vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022.