Ryoyu Kobayashi a câştigat prestigiosul Turneu al celor Patru Trambuline, momentul de vârf al sezonului în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, în ciuda locului cinci ocupat de japonez în cel de-al patrulea şi ultim concurs, disputat joi la Bischofshofen (Austria), informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kobayashi (25 ani) a terminat învingător în primele trei etape ale celei de-a 70-a ediţii a Turneului, desfăşurate la Garmisch-Partenkirchen (Germania), Oberstdorf (Germania) şi Bischofshofen (care a găzduit şi etapa anulată la Innsbruck din cauza vântului).

El a ratat ocazia de a deveni primul săritor cu schiurile din istorie care câştigă toate cele patru etape ale Turneului celor Patru Trambuline în două rânduri, după ce a reuşit această performanţă în sezonul 2018-2019.

Cel de-al doilea concurs de la Bischofshofen s-a încheiat cu victoria austriacului Daniel Huber, aflat la primul său succes în Cupa Mondială. Acesta s-a impus cu două sărituri de 136,5 m şi 137 m, care i-au adus un total de 286,8 puncte. Pe locurile următoare s-au clasat norvegianul Halvor Egner Granerud (282,4 puncte) şi germanul Karl Geiger (281,9 puncte).

Graţie triumfului din Turneul celor Patru Trambuline, Ryoyu Kobayashi şi-a consolidat poziţia de lider al Cupei Mondiale, fiind totodată principalul pretendent la medalia de aur la apropiatele Jocuri Olimpice de la Beijing (4-20 februarie).