Americanca Mikaela Shiffrin, liderul Cupei Mondiale feminine de schi alpin, a anunţat, luni, că a fost testată pozitiv la Covid-19 şi, drept urmare, va rata cursele de la Linz (Austria) de marţi şi miercuri, informează AFP.

Foto:

"Eu mă simt bine, dar din păcate am fost testată pozitiv la Covid-19. Respect protocolul şi m-am izolat", a scris starul american cu 72 de victorii în Cupa Mondială, pe reţelele de socializare.

Mikaela Shiffrin, triplă câştigătoare a "Globului de Cristal" (2017-2019), ocupă prima poziţie în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 115 puncte avans în faţa italiencei Sofia Goggia, scrie Agerpres.

Americanca în vârstă de 26 de ani nu a precizat în mesajul său data testului său sau dacă se afla deja în Austria, unde vor avea loc marţi şi miercuri un slalom uriaş, respectiv un slalom, pentru care era marea favorită.

Următoarea etapă va fi pe 4 ianuarie la Zagreb, un slalom, apoi pe 8 şi 9 ianuarie la Maribor (Slovenia), cu un slalom uriaş şi un slalom.

"Ne vedem anul viitor", a spus Shiffrin, care speră să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie).

Cazurile de Covid-19 s-au înmulţit în ultimele săptămâni în circuitul feminin, după cele ale elveţiencei Lara Gut-Behrami, neozeelandezei Alice Robinson şi austriecei Katharina Liensberger.

Cursele de la Linz vor avea loc în absenţa spectatorilor.