NHL se va relua, după vacanţa de Crăciun, abia marţi şi nu luni cum era prevăzut iniţial, pentru ca liga nord-americană de hochei pe gheaţă să poată analiza rezultatele testelor Covid-19 şi să evalueze starea de pregătire a echipelor, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele 14 meciuri prevăzute luni seara au fost amânate, astfel că numărul total al meciurilor reprogramate în acest sezon din cauza Covid a ajuns la 64. Responsabilii NHL avansaseră deja pauza de Crăciun cu două zile, din cauza numărului mare de jucători afectaţi de coronavirus.

NHL a decis miercuri să nu permită participarea hocheiştilor săi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022), după ce pandemia de coronavirus a perturbat calendarul ligii, scrie Agerpres.

"Prioritatea noastră este şi trebuie să rămână să finalizăm sezonul regulat şi play-off-ul NHL în cel mai bun mod posibil. De aceea vom folosi perioada 6-22 februarie, rezervată iniţial participării la Jocurile Olimpice, pentru a reprograma meciurile care au fost sau vor fi amânate", a explicat atunci conducătorul NHL, Gary Bettman.