Amy Pieters, campioană mondială şi europeană la ciclism, se află în comă indusă după ce a căzut în timpul unui antrenament pe care îl efectua cu naționala Olandei în Spania, la Alicante.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pieters, 30 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa după o coliziune urmată de o căzătură şi a fost transportată la spital pe calea aerului. Sportiva a fost supusă unei operaţii pentru scăderea presiunii craniene.

"Ieri (n.r. 23 decembrie), Amy Pieters a fost operată la cap la spitalul din Alicante. În timpul acestei operaţii, medicii i-au scăzut presiunea craniană creată de cădere. Amy Pieters va rămâne în comă în zilele următoare. Când medicii o vor trezi, în câteva zile, se va putea face o evaluare a eventualelor afecţiuni. Familia ei s-a deplasat la spital.

Deocamdată nu mai pot fi făcute anunţuri cu privire la accident, iar noi le cerem tuturor să respecte intimitatea celor implicaţi. Desigur, toată lumea din Team SD Worx se gândeşte în prezent la Amy şi la familia ei", a declarat, vineri, echipa sportivei.

Pieters este ciclistă profesionistă de zece ani şi îmbină cursele pe şosea cu cele de anduranţă pe velodrom, unde a devenit recent pentru a treia oară la rând campioană mondială în proba de ştafetă Madison, alături de Kirsten Wild.

Ea a câştigat, de asemenea, cursa naţională olandeză pe şosea, o etapă a Women's Tour, şi Nokere Koerse (n.r. cursă europeană de ciclism în Belgia), anul acesta. Amy Pieters a devenit, în 2019, campioană europeană pe şosea, potrivit News.ro.