Jucătorii din NHL, cel mai valoros campionat de hochei din lume, nu vor participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing după amânările generate de noul coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

NHL avea termen până pe 10 ianuarie să se retragă de la Jocurile Olimpice fără să plătească o amendă.

Fără superstarurile NHL, afişele turneului olimpic şi-ar pierde mult din strălucire, aşa cum a fost deja şi pentru ultima ediţie, în 2018, la Pyeongchang (Coreea de Sud), câştigată de Rusia.

NHL şi sindicatul jucătorilor ajunseseră anterior la un acord pentru eliberarea jucătorilor pentru următoarele două Olimpiade, în 2022 la Beijing şi 2026 la Milano-Cortina d'Ampezzo, dacă pandemia nu va bulversa calendarul campionatului.

Odată cu amânarea Philadelphia - Washington, programat marţi, din cauza unui focar de coronavirus, NHL a ajuns la cifra de 50 de jocuri amânate în acest sezon.

Absenţa de la Jocurile Olimpice ar adăuga două săptămâni la calendarul NHL, suficiente pentru a reprograma meciurile amânate, astfel încât fiecare franciză să joace cele 82 de meciuri din sezonul regulat.

În 2018, NHL a refuzat să-şi elibereze jucătorii sub pretextul că piaţa sud-coreeană nu era strategică pentru dezvoltarea sa, conform News.ro.