Robert Glință s-a calificat, joi, în semifinalele probei de 100 de metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Abu Dhabi. În același timp, David Popovici nu a reușit calificarea în semifinale la 400 de metri liber.

Robert GlintaFoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Cu 50 de secunde şi 83 de sutimi, Glinţă a fost al doileaîn seria V, la trei sutimi de învingător, grecul Apostolos Christou.

Românul intră în semifinale cu al optulea timp, la 45 de sutimi de cel mai bun rezultat, înregistrat de brazilianul Guilherme Guido. Semifinalele vor avea loc tot joi.

În proba de 400 de metri liber, David Popovici a ocupatlocul 6, în seria a IV-a, cu timpul de trei minute, 46 de secunde şi opt sutimi, la şase secunde şi 56 de sutimi de câştigător, Alfonso Enrique Mestre Vivas din Venezuela.

La general, Popovici a avut al 32-lea timp al seriilor.

Următoarea probă în care va concura Popovici este cea de 200 de metri spate.

În proba de 400 de metri mixt, Alexandra Dobrin a fost cronometrată cu timpul de 4 minute, 47 de secunde şi 99 de sutimi, ratând calificarea în semifinale.

Ea a fost pe locul 7 în seria ei şi pe locul 28 la general, la 17 secunde şi 72 de sutimi de cel mai bun rezultat, înregistrat de italianca Ilario Cusinato, potrivit News.ro.