Spadasina Ana Maria Popescu, campioană şi vicecampioană olimpică, le-a transmis un mesaj fanilor, vineri, pe Faceboook, în care i-a asigurat că deși nu va mai evolua în competiţiile de scrimă, ea va fi prezentă în viaţa sportului.

Ana Maria PopescuFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

"Ieri, Federatia Romana de Scrima şi-a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2021 în cadrul unui eveniment organizat la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman şi a fost pentru ultima dată când am urcat pe acea scenă în calitate de sportiv. Emoţii cât cuprinde... lacrimi... bucurie... recunoştinţă şi speranţa ca pe viitor să avem cât mai mulţi sportivi premianţi.

Intensitatea evenimentului şi încărcătura emoţională le pot compara cu o tuşă la prioritate, a fost ultima tuşă de aur pentru mine şi vă mulţumesc tuturor pentru că mi-aţi fost alături, iar lacrimile pe care abia mi le-am stăpânit au fost "răzbunarea" celor pe care i-am făcut să "sufere" la fiecare asalt pe muchie de cuţit, acum suntem chit iar povestea merge mai departe pentru că mai sunt medalii de câştigat.

Mult succes colegilor care se pregătesc pentru noul sezon competiţional. Mulţumiri antrenorilor şi colegilor alături de care am muncit fiecare medalie în parte. Mulţumiri oficialilor prezenţi şi sunt convinsă că sportul românesc are o şansă atâta timp cât cei din spatele sportivilor vor fi o echipă unită.

Mulţumiri sponsorilor şi partenerilor care au făcut posibilă această gală şi care au ales să investească resurse în tinerii sportivi... în viitorul nostru... al tuturor. Şi nu în ultimul rând, mulţumiri acelor colegi din presă care au fost mereu aproape de scrimă şi au transmis publicului poveştile din spatele medaliilor.

P.S. nu vă faceţi griji, chiar dacă nu o să mai îmbrac costumul de scrimă în competiţiile oficiale... nu plec nicăieri. O să mai auziţi de Brânzica şi trăznăile ei", a scris Popescu pe Facebook.

La 37 de ani, spadasina Ana-Maria Popescu, campioană şi vicecampioană olimpică, şi-a anunţat marţi retragerea din activitate. Ultimul ei turneu a fost cel de Cupă Mondială din Dubai.

Medaliata olimpică de argint de la Jocurile Tokyo 2020 a încheiat un sezon lung si greu, în plină pandemie. Ana a crezut într-un vis şi a luptat pentru el. Palmaresul impresionant al Anei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana-Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.