România a obţinut până acum patru medalii la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Vila Nova de Gaia (Portugalia), una de argint şi trei de bronz, informează Agerpres.

România, la Campionatul Mondial de tenis de masa pentru junioriFoto: Facebook/ Federatia Romana de Tenis de Masa

Argintul a fost obţinut în proba de dublu mixt, la Under-15, de Iulian Chiriţă şi Bianca Mei-Roşu, învinşi în finală de japonezii Sora Matsushima/Miwa Harimoto cu 3-1.

La Under-19, în proba masculină de dublu, Darius Movileanu şi Eduard Ionescu au rămas cu bronz, după ce au pierdut cu 1-3 semifinala cu Csaba Andras (Ungaria) şi Ivor Ban (Croaţia)

Cu bronz a rămas şi perechea Iulian Chiriţă/Dragoş Bujor, în proba masculină de dublu la Under-15, învinsă în semifinale de ruşii Ilia Koniuhov/Roman Vinogradov cu 3-2.

La Under-19, Darius Movileanu s-a calificat în sferturile probei masculine de simplu, după 4-2 în optimi cu italianul Andrea Puppo, iar polonezul Samuel Kulczycki va fi următorul adversar. Eduard Ionescu s-a înclinat în optimi în faţa iranianului Navid Shams, cu 3-4.

La simplu feminin, Ioana Sîngeorzan a întrecut-o pe Diya Chitale (India) cu 4-2 şi va juca în sferturi cu japoneza Miyu Kihara.

La Under-15, ambii reprezentanţi ai României au pierdut în optimi la simplu masculin, Dragoş Bujor a fost învins de polonezul Milosz Redzimski cu 4-2, iar Iulian Chiriţă a fost eliminat de japonezul Sora Matsushima, cu 4-3.

La feminin, Bianca Mei-Roşu s-a calificat în sferturi, unde o va înfrunta pe Suhana Saini (India), după 4-2 cu Dominika Wiltschkova (Slovacia).

România a mai cucerit o medalie de bronz, anterior, prin echipa feminină Under-19.

România participă cu 12 jucători la Mondialele de juniori, Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Andrei Istrate, Andrei Tomica, respectiv Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Camelia Mitrofan, la Under-19, Iulian Chiriţă, Dragoş Bujor, Luca Oprea, Horia Ursuţ, respectiv Bianca Mei-Roşu, la Under-15.