După șase Campionate Mondiale câștigate, Ronnie O'Sullivan nu mai vede snookerul ca pe o prioritate și dă de înțeles că nu mai este mult timp până va renunța la sportul care i-a adus cele mai mari bucurii.

Ronnie O'SullivanFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Într-un interviu acordat Eurosport.co.uk, Ronnie O'Sullivan a vorbit despre prioritățile sale actuale și cât timp mai vrea să evolueze în snookerul profesionist.

"M-am oprit cu mult timp în urmă din a fi doar un jucător de snooker. În primul rând, mă văd un expert la televiziune. Apoi am propriile mele afaceri. Fac o mulțime de lucruri în rol de ambasador pentru anumite companii. Văd asta ca principala mea muncă acum.

Nu mă mai văd un jucător de snooker. Este contraproductiv din multe puncte de vedere. Din punct de vedere financiar și pe termen lung, nu are sens.

Dar încă vreau snookerul în viața mea, fie și doar în scopuri distractive. Atât timp cât există turnee de snooker și mese de snooker, pot să tratez totul ca pe o vacanță.

Nu există un mod mai bun de a mă distra decât jucând snooker. Pot să stau în hoteluri frumoase, să joc snooker și, dacă nu merge prea bine, merg în studioul Eurosport, mă uit la snooker și petrec timp cu Jimmy White (n.r. jucător de snooker celebru pentru că a fost învins în cele șase finale ale Campionatului Mondial în care a ajuns).

Dacă ar fi să aleg între a fi un jucător profesionist, a fi expert la o televiziune sau a juca meciuri demonstrative, snookerul profesionist ar fi primul lucru la care aș renunța.

Mi-am propus să joc la încă 3 Campionate Mondiale, ăsta este obiectivul meu. Voi juca probabil mai puțin decât mi-aș dori, dar acesta este un truc psihologic care acționează asupra mea în mai multe feluri", a declarat Ronnie O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan intră în cursă la UK Championship, miercuri, în primul tur, contra galezului Michael White.