Aliaksandra Ramanouskaya, sportiva din Belarus care a câștigat titlul mondial la schi acrobatic în 2019, a fost arestată, miercuri, la Minsk, la finalul unui antrenament, informează L’Equipe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fundaţia pentru Solidaritate Sportivă din Belarus, care îi apără pe sportivii atacaţi pentru opiniile lor politice, a alertat recent presa internaţională cu privire la situaţia campioanei. Încă nu este cunoscut motivul arestării, însă potrivit presei locale ar fi vorba de un delict administrativ.

Ramanouskaya, în vârstă de 25 de ani, a participat la Jocurile Olimpice din 2018 şi un an mai târziu a câştigat titlul mondial la schi acrobatic.

Aliaksandra Ramanouskaya s-a numărat printre cei peste 2000 de semnatari – sportivi şi antrenori – ai unei scrisori prin care se condamnau fraudele de la alegerile prezidenţiale câştigate în 2020 de Aleksandr Lukaşenko şi se făcea apel la un nou scrutin şi la eliberarea persoanelor reţinute după manifestaţiile în masă de după anunţul cu privire la rezultatul alegerilor.

Mai mulţi sportivi au fost arestaţi după ce au participat la manifestaţii sau şi-au exprimat opinia împotriva regimului Lukaşenko, informează News.ro.