Înotătorul David Popovici a câștigat sâmbătă medalia de aur în proba de 200 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan, Rusia. Întors în țară, tânărul sportiv a vorbit despre cel mai important obiectiv al său în următorii ani.

David Popovici, campion european la 200 metri liberFoto: LEN.eu

La doar 17 ani, Popovici şi-a trecut în palmares primul său titlu continental la seniori oprind cronometrul la 1:42.12 (record național în această probă).

La întoarcerea în România, Popovici a vorbit despre finala câștigată, dar și despre ceea ce își propune pentru următorii ani.

"A fost o finală foarte frumoasă (n.r. finala de la 200 de metri). Tot concursul a fost pentru a câștiga mai multă experiență și pentru a vedea ce pot să fac pe un teren unde nu sunt specialist - un bazin semi-olimpic.

Mă bucur că am ieșit campion european, dar sunt conștient că mulți dintre adversarii mei nu au fost aici.Adevăratul meu obiectiv e să fiu cel mai bun din lume și, în următorii ani, cu siguranță se va întâmpla asta", a declarat tânărul înotător român.

David Popovici a vorbit și despre pățania sa din semifinala probei de 400 de metri, unde el a parcurs din greșeală prea puține bazine. Sportivul susține că pur și simplu nu a numărat bine, iar asta nu se va mai întâmpla.

România a cucerit trei medalii la această ediție a CE de Natație: două prin Robert Glință (bronz în proba de 50 metri spate și argint la 100 metri spate) și una prin David Popovici (aur în proba de 200 de metri liber).