Turul Italiei, ediția din 2022, va avea startul în afara țării, la Budapesta. Competiția din 2020 trebuia să pornească din Budapesta, dar s-au preferat doar etape locale din motive pandemice.

Turul ItalieiFoto: giroditalia.it

Organizatorii au prevăzut trei etape în Ungaria, cu unele modificări faţă de programul întocmit cu doi ani mai devreme. Cursa va debuta fără etapă contracronometru, ci cu una de 195 km care îi va duce vineri, 6 mai, pe ciclişti de la Budapesta la Visegrad.

A doua zi este programată prima etapă contracronometru individual, pe un traseu cu lungimea de 9,2 km şi cu un final pe un fals plat în urcare.

A treia şi ultima etapă maghiară, între Kaposvár şi Lacul Balaton (201 km), va fi favorabilă sprinterilor. Va urma o zi liberă, luni, pentru odihnă și transfer în Italia.

Acest anunţ al startului nu a eliminat toate întrebările despre traseul integral din 2022. RCS, organizatorul evenimentului, va face publice, lunea viitoare, etapele de sprint, marţi, etapele deluroase, miercuri, etapele montane, iar joi, etapa finală, potrivit News.ro.