David Popovici a ratat calificarea în finala probei de 400 de metri liber din cadrul Campionatelor Europene de natație. Înotătorul român conducea fără probleme cursa, dar o eroare l-a făcut să piardă timp important.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

Astfel, David s-a oprit după 14 bazineefectuate, crezând că s-a încheiat cursa.

De fapt, mai erau două bazine de parcurs (până la totalul de 16), iar sportivul nostru a pierdut timpul care l-ar fi calificat în finala probei.

Momentul în care David Popovici se oprește poate fi văzut la 4:10.

Ce spune Dinamo, clubul sportivului, pe Facebook

"David Popovici şi-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu ”stop” neprevăzut. David a condus detaşat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Şi-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală.

O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum şi încă învaţă, de la o cursă la alta. Şi învaţă repede!

Cândva, ne vom aminti amuzaţi că în cariera unui mare sportiv se întâmplă şi mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 şi 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!", a scris Dinamo, club de care aparține sportivul, pe contul de Facebook.

S-ar putea să te intereseze și:

CE natație, bazin scurt: Robert Glință s-a calificat în semifinale la 50 de metri spate