Richard Colbeck, ministrul australian al sportului, susține că estimările inițiale de 3.72 de miliarde de dolari necesare organizării Jocurilor Olimpice din 2032, în Brisbane, vor fi cu siguranță depășite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul federal din Brisbane a promis că va contribui cu 50% din costul organizării celei de-a treia Olimpiade de vară organizate în Australia.

"Probabil va fi puțin mai mult decât estimam inițial din cauza costurilor de infrastructură și transport pentru JO",a declarat Colbeck.

Ministrul a adăugat și că banii, deși mulți, vor fi cheltuiți cu cap.

În proiectul de organizare depus la Comitetul Olimpic, Brisbane a explicat că își dorește ca stadioanele și infrastructura sportivă existentă să constituie scheletul JO. Astfel, organizatorii nu vor să profite de banii primiți pentru a-și moderniza în exces infrastructura sportivă.

Organizatorii din Beijing, de exemplu, au obținut un profit de peste 155 de milioane de dolari în urma competiției din 2008. Cu toate acesta, ei au cheltuit aproape 40 de miliarde de dolari pentru a organiza Jocurile Olimpice.

Costul exact al Jocurilor Olimpicenu este niciodată unul pe deplin cunoscut, dat fiind faptul că orașele folosesc deseori organizarea competiției ca prilej pentru a-și dezvolta și alte părți din infrastructură, potrivit Reuters.