Rămas fără titlurile de campion mondial la categoria grea, versiunile WBA, IBF, WBO şi IBO, în urmă cu două săptămâni, britanicul Anthony Joshua a solicitat în mod oficial disputarea meciului revanşă cu ucraineanul Oleksandr Usyk, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunţul a fost făcut sâmbătă de promotorul lui Joshua, Eddie Hearn, care a activat în mod oficial clauza prevăzută în contractul primului meci cu Usyk, desfăşurat pe 25 septembrie la Londra, pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, în faţa a 67.000 de spectatori, şi câştigat la puncte în unanimitate de ucrainean, transmite Agerpres.

Meciul revanşă ar putea avea loc în primăvara anului 2022, într-un loc care urmează să fie stabilit, însă Usyk ar dori ca lupta să se desfăşoare la Kiev, în faţa propriilor fani.

Anunţul lui Eddie Hearn a venit în momentul în care toţi ochii erau îndreptaţi către Las Vegas, unde a avut loc sâmbătă seara unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria nobilei arte, câştigat de britanicul Tyson Fury, prin KO în repriza a 11-a, în faţa americanului Deontay Wolder.

Fury, campionul mondial al versiunii WBC, îşi exprimase anterior dorinţa de a-l înfrunta pe Anthony Joshua, înainte ca acesta să piardă centurile cu diamante în faţa lui Usyk, iar acum toţi iubitorii boxului aşteaptă un meci de unificare a titlurilor la categoria grea, între ucrainean şi britanic.