Slovenul Tadej Pogacar s-a impus, sâmbătă, în cea de-a 115-a ediţie a Turului Lombardiei, ultima mare cursă clasică a sezonului, desfăşurată între oraşele Como şi Bergamo, pe distanţa de 239 km, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Component al echipei UAE Emirates, Pocagar a fost cronometrat în 6 h 01 min 39 sec, reuşind să-l devanseze la sprintul final pe italianul Fausto Masnada (Deceuninck Quic Step), partenerul său de evadare.

Pe locul al treilea s-a clasat englezul Adam Yates (Ineos), care a trecut linia de sosire la 51 de secunde după Pogacar.

Campionul olimpic en titre la contratimp, slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), nu a reuşit să prindă podiumul, terminând cursa pe poziţia a patra, după ce a pierdut duelul final cu Yates.

Tadej Pogacar (23 ani), învingător în ultimele două ediţii ale Turului Franţei, cea mai importantă competiţie pe etape din circuitul profesionist (World Tour), a reuşit să se impună în acest sezon în două dintre "monumentele" ciclismului, după ce în luna aprilie a câştigat cursa Liege-Bastogne-Liege.