Marocanul Rachid El Morabity s-a impus pentru a opta oară în Maratonul Nisipurilor, o probă de anduranţă de 250 km, întinsă pe durata a şase zile, în deşertul marocan, informează AFP.

Rachid El Morabity a castigat Maratonul NisipurilorFoto: marathondessables.com

Cu timpul total de 21 ore şi 17 minute, Rachid El Morabity (35 ani) s-a impus în cea de-a 35-a ediţie a competiţiei, care s-a desfăşurat în condiţii extrem de dificile, cu temperaturi foarte ridicate. Un concurent a decedat în cursul celei de-a doua etape, fiind victima unei crize cardiace, în timp ce jumătate dintre cei 672 de concurenţi prezenţi la start au abandonat.

"Această cursă a fost foarte dificilă. Nu m-am mai confruntat niciodată cu o asemenea căldură într-o cursă", a declarat învingătorul la finalul ultimei etape, în lungime de 42 km, desfăşurată vineri.

Locul secund în clasamentul final a fost ocupat de Mohamed El Morabity, fratele câştigătorului, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat francezul Merile Robert.

La feminin, victoria a revenit tot unei reprezentante a Marocului, Aziza Raji, cu timpul total de 30 ore şi 30 de minute. urmată de japoneza Tomomi Bitoh (34 h 39 min) şi de franţuzoaica (35 h 47 min).

Sâmbătă, concurenţii mai au de parcurs o ultimă probă, în lungime de 8 km, care nu contează însă pentru clasamentul general, informează Agerpres.