Boxerul Manny Pacquiao a depus vineri documentele care confirmă candidatura sa la preşedinţia Filipinelor, devenind primul politician care intră oficial în cursa pentru cea mai înaltă funcţie din acest stat, cu ocazia scrutinului programat anul viitor, informează DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pacquiao, în vârstă de 42 ani, care ocupă în prezent postul de senator, a promis că va lupta împotriva sărăciei şi corupţiei, angajându-se să rezolve şi problema pandemiei de coronavirus, dacă va câştiga alegerile şi va deveni preşedinte. De asemenea, el a promis că va îmbunătăţi serviciul de internet şi va reduce costul electricităţii în Filipine.

"Candidatura mea nu este doar pentru mine şi familia mea, ci şi pentru Filipine", a spus Pacquiao după depunerea candidaturii, exprimându-şi speranţa că le va putea "oferi un viitor mai bun, mai ales celor care suferă de multă vreme".

"Pentru cei care fură de la poporul filipinez, zilele voastre fericite în guvern sunt numărate. Aceasta este promisiunea pe care o fac poporului filipinez şi lui Dumnezeu", a adăugat boxerul.

Nominalizarea lui Pacquiao a fost făcută luna aceasta de aliaţii săi din PDP-Laban (Partidul Democrat - Puterea Populară) la câteva zile după ce o facţiune rivală l-a desemnat pe actualul şef al statului Rodrigo Duterte drept candidat pentru postul de vicepreşedinte şi pe consilierul acestuia, senatorul Christopher "Bong" Go, drept candidat la preşedinţie.

Duterte a fost ales în fruntea ţării în 2016 şi, potrivit Constituţiei, nu poate avea decât un singur mandat de şase ani.

Campion mondial la opt categorii diferite de greutate, Manny Pacquiao şi-a anunţat miercuri retragerea din activitate, pentru a se concentra asupra candidaturii sale la preşedinţie, informează Agerpres.