Manny Pacquiao, multiplu campion mondial la box profesionist, a anunțat că se retrage la 42 de ani din sportul care i-a adus cele mai mari satisfacții în viață. Nu cu mult timp în urmă, filipinezul și-a lansat candidatura la președinția țării natale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mi-e greu să accept că s-a încheiat cariera mea de boxer. Astăzi vă anunţ că mă retrag", a spus Manny Pacquiao, într-un mesaj video postat pe Twitter.

Această declaraţie vine la zece zile după ce legendarul boxer, devenit erou naţional în Filipine, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din mai 2022.

"Celor mai înfocaţi fani şi celui mai important sport din lume, vă mulţumesc! Mulţumesc pentru toate amintirile minunate. Aceasta este cea mai grea decizie pe care am luat-o vreodată, dar sunt împăcat cu ea. La revedere, boxului", a scris el pe Twitter.

Manny Pacquiao, care a crescut pe stradă înainte de a deveni vedetă internaţională, şi-a anunţat candidatura la câteva săptămâni după ultima sa luptă profesionistă, o înfrângere suferită la 22 august, la Las Vegas, în faţa cubanezului Yordenis Ugas.

El şi-a început cariera profesionistă în ianuarie 1995 cu o bursă de 1.000 de pesos (19 dolari) înainte de a aduna o avere estimată la peste 500 de milioane de dolari.

Pacquiao, căsătorit, având cinci copii, i-a adus un omagiu special antrenorului său Freddie Roach, spunând că îl consideră un membru al familiei sale, un frate, un prieten.

Manny Pacquiao a intrat în politică în 2010, când a fost ales deputat, înainte de a deveni senator, în 2016. De-a lungul timpului, el a stârnit controverse cu declaraţiile sale în favoarea pedepsei cu moartea sau ostile homosexualităţii.

Campion mondial la opt categorii diferite, Pacquiao are în palmares 62 de victorii, din care 39 prin KO, opt înfrângeri, două remize şi 12 titluri, performanţe cu care este considerat unul dintre cei mai mari boxeri din istorie, conform News.ro.