Cvadrupla campioană olimpică Simone Biles surprinde lumea gimnasticii susținând că a fost o greșeală să facă parte din echipa SUA care a evoluat la JO Tokyo 2020.

Simone BilesFoto: Loic VENANCE / AFP / Profimedia

Într-un interviu acordat New York Magazine, gimnasta Simone Biles a recunoscut că nu ar fi trebuit să participe la Tokyo.

"Nu ar fi trebuit niciodată să mai fac parte din echipa olimpică după tot ce mi s-a întâmplat în ultimii șapte ani", a mărturisit Biles.

Simone Biles și alte peste 330 de gimnaste din lotul național al SUA și de la Universitatea din Michigan au fost abuzate sexual de Larry Nassar, medic pe atunci.

La începutul anului 2018, Nassar a fost condamnat la închisoare pe viață, în urma mărturiilor a 200 dintre sportivele abuzate.

Simone Biles a cucerit medalia de bronz la bârnă, probă de la JO 2020, dar s-a retras din finalele la echipe, individual-compus, sărituri, paralele şi sol. Ea a acuzat probleme de sănătate mintală.

Gimnasta susține că a cerut ajutorul unui psiholog sportiv în mai multe rânduri, suferind de anxietate. La JO de la Tokyo, sportiva a acuzat un blocaj mental care a făcut-o să-și piardă echilibrul în aer.

"A fost prea mult pentru mine. Dar chiar și așa, nu am putut lăsa ceva la care am muncit din greu timp de șase ani. Nu am putut lăsa să-mi fie răpită bucuria, așa că am trecut peste greutăți atât cât m-au lăsat mintea și corpul meu",a adăugat Biles, conform BBC.