Leonard Doroftei a facut sambata, dupa victoria lui Bute in fata americanului Joppy, o declaratie surprinzatoare: "Nu m-am trezit pentru ca nu aveam emotii in privinta rezultatului".

Imediat, presa sportiva a scris despre Mosul Doroftei ca a facut o asemenea declaratie pentru ca ar fi invidios pe succesul tinarului Lucian Bute.

Doroftei a explicat marti, intr-un interviu acordat Mediafax, ca nu a facut altceva decit sa spuna ceea ce stia. Fostul campion mondial dezvaluie ca vorbise cu prietenii sai din Montreal care ii transmisesera ca meciul era "one way" si ca Joppy, 37 de ani, nu avea cum sa il incurce pe Bute.

Doroftei a mai adaugat ca pe vremea sa clubul Interbox nu avea o asemenea putere - sa organizeze un eveniment atit de bine, pina inclusiv la alegerea cu atentie a adversarului. "Eu ma duceam pe unde mi se spunea si am boxat cu adversari adevarati".

"Nu sunt invidios pe Bute, astea sunt prostii. Nu imi ia succesul, dupa cum nici eu nu i-l iau! Spun doar ca Bute nu a intilnit un adversar pe masura lui. Joe Calzaghe, galezul care are trei centuri, este unul potrivit!" - Leonard Doroftei.