​Organizatorii Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă de la Beijing din 2022 au dezvăluit, vineri, sloganul oficial al evenimentului: 'Împreună pentru un viitor comun'', transmite Xinhua.

HotNews.roFoto: Hotnews

O comisie de experţi a ales, după discuţii repetate, sloganul din 79 de propuneri făcute începând cu luna mai 2020.

Potrivit organizatorilor, ''împreună'' semnifică faptul în care omenirea se mobilizează în faţa adversităţilor şi găseşte soluţia pentru a depăşi greutăţile şi pentru a crea un viitor mai bun. ''Pentru un viitor comun'' întruchipează viziunea unei vieţi mai bune şi transmite speranţă şi încredere.

''Acest motto pledează pentru un obiectiv universal de unitate, pace, progres şi incluziune. Este interpretarea chineză a noului moto olimpic 'Mai rapid, mai înalt, mai puternic - Împreună' (Citius, Altius, Fortius - Communis)'', se arată într-un comunicat de presă.

Primarul Beijingului, Chen Jining, care este şi preşedintele executiv al Comitetului de organizare Beijing 2022 (BOCOG), şi-a exprimat credinţa că noul motto va atrage atenţia mai multor oameni către Jocurile de la Beijing, pentru a asigura succesul Jocurilor în vremea pandemiei de COVID-19.

''Beijingul va deveni primul oraş care găzduieşte atât Jocurile de vară, cât şi cele de iarnă. Acest motto continuă moştenirea celui din 2008, 'O lume, un vis' şi dezvăluie caracteristicile acestei ere'', a spus, la rândul său, directorul departamentului cultural şi pentru ceremonii al BOCOG, Chen Ning.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor avea loc între 4 şi 20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice se vor desfăşura între 4 şi 13 martie 2022, transmite Agerpres.