Gimnasta Simone Biles a depus o nouă mărturie, miercuri, în fața Senatului american, împotriva medicului Larry Nassar și a modului în care i-a fost permis să abuzeze gimnaste. Deși el a fost condamnat la închisoare pe viață, FBI este acum vizat pentru felul în care a condus ancheta.

Simone BilesFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Gimnastele Aly Raisman și McKayla Maroney au depus și ele o nouă mărturie în acest nou proces.

Larry Nassar a fost condamnat pentru că a abuzat sexual mai mult de 330 de gimnaste din lotul național al SUA și de la Universitatea din Michigan. În 2018, 200 din sportivele abuzate au oferit mărturii împotriva fostului doctor al naționalei de gimnastică.

La începutul anului 2018, Nassar a fost condamnat la închisoare pe viață, dar un nou proces a fost deschis pentru suspiciuni că agenții FBI ar fi mușamalizat abuzurile, permițându-i lui Nassar să-și continue practicile.

Simone Biles - "Sistemul i-a permis lui Larry Nassar abuzuri"

"Nu vreau ca un alt tânăr gimnast sau atlet olimpic să treacă prin experiențele mele și ale celorlalte fete.

Dau vina pe Larry Nassar, dar și pe sistemul care i-a permis perpetuarea abuzurilor. Dacă permiți unui prădător să facă rău copiilor, consecințele vor fi rapide și severe.

Continuăm să suferim pentru că nimeni de la FBI, naționala de gimnastică sau Comitetul Olimpic nu a făcut ceea ce era necesar pentru a ne proteja.

Nu am primit răspunsurile scontate. Nassar este unde este, dar cei care au permis asta trebuie să plătească. Dacă nu se va întâmpla asta, sunt convinsă că se va repeta ceea ce am pățit noi”, a declarat Biles, conform Marca.com.

În timpul marturiei, Simone Biles s-a încurcat și a plâns în mai multe rânduri.

Simone Biles a cucerit medalia de bronz la bârnă, probă de la JO 2020, dar s-a retras din finalele la echipe, individual-compus, sărituri, paralele şi sol. Ea a acuzat probleme de sănătate mintală, invocând abuzurile lui Larry Nassar.