​Boxerul francez Tony Yoka (29 ani) şi-a păstrat titlul de campion al Uniunii Europene la categoria grea, învingându-l prin KO în repriza a şaptea pe croatul Petar Milas, în cadrul unei gale care a avut loc vineri seara pe un ring instalat pe terenul central al arenei de tenis Roland Garros din Paris, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gala s-a desfăşurat în faţa a peste 8.000 de spectatori, printre care s-a numărat şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, conform presei franceze.

La finalul meciului, Tony Yoka i-a adus un omagiu celebrului actor francez Jean-Paul Belmondo, care a decedat recent, la vârsta de 88 ani.

Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio (2016), Tony Yoka a semnat cu această ocazie al unsprezecelea său succes ca profesionist şi al nouălea înainte de limită.

În schimb, Petar Milas (26 ani) a suferit prima înfrângere din cariera sa, în 16 meciuri disputate. Croatul a fost trimis de două ori la podea de Yoka în cursul reprizei secunde, iar arbitrul a decis să pună capăt luptei.

Tony Yoka şi-a apărat cu această ocazie pentru prima oară centura de campion al UE, cucerită în luna martie, în faţa belgianului Joel Tambwe Djeko. Francezul, aflat pe locul 15 mondial înaintea acestei lupte, îşi poate continua astfel parcursul către titlul de campion al lumii, marele său obiectiv după trecerea la profesionişti, în 2017.