Evander Holyfield, care nu a mai boxat de peste 10 ani, va urca în ring împotriva lui Vitor Belfort, într-un meci demonstrativ. Confruntarea de pe 11 septembrie va fi comentată de Donald Trump, împreună cu fiul său.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit societăţii Triller, Donald Trump Jr, fiul fostului preşedinte, se va alătura tatălui săula Hard Rock Hotel&Casino din Hollywood (Florida), gazda evenimentului, cei doi urmând să comenteze împreună lupta dintre Holyfield (58 ani), fost campion mondial la categoria grea, şi Belfort (44 ani), un luptător brazilian de arte marţiale mixte (MMA).

Evander Holyfield revine cu această ocazie în ring după mai bine de zece ani. El a boxat ultima oară în mai 2011, când l-a învins prin KO tehnic pe danezul Brian Nielsen.

"Iubesc marii luptători şi marile lupte. Aştept cu nerăbdare să vă văd sâmbătă seara şi să vă împărtăşesc gândurile în ring. Nu doriţi să rataţi acest eveniment special", a spus fostul lider de la Casa Albă.

În vârstă de 75 ani, Donald Trump a găzduit mai multe meciuride box în anii 1980 şi 1990, la cazinourile sale din Atlantic City și New Jersey.

Evander Holyfield îl va înlocui la meciul de sâmbătă pe un alt star al boxului american, Oscar De La Hoya (48 ani), fost campion al lumii la şase categorii diferite de greutate, care a fost nevoit să declare forfait după ce a contractat Covid-19 şi a fost spitalizat, potrivit Agerpres.

Această gală demonstrativă a fost programată în Florida, după ce responsabilii boxului din California, unde urma să aibă loc iniţial, nu au autorizat desfăşurarea evenimentului în acest stat.

După meciul cu Vitor Belfort, programat pe durata a opt reprize a câte două minute, Evander Holyfield l-ar putea înfrunta pe marele său rival american Mike Tyson (55 ani), care a revenit în ring în noiembrie 2020, când a terminat la egalitate cu Roy Jones Jr.