Muhammad Ziyad Zolkefli, atlet din Malaezia participant la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a fost deposedat de medalia de aur obținută la aruncarea greutății pentru că a întârziat la concurs.

Jocurile Paralimpice de la TokyoFoto: olympics.com

Trei atleţi, printre care şi Zolkefli, nu se aflau în camera de aşteptare la timpul apelului.

Organizatorii au justificat faptul că celor trei atleţi li s-a permis să concureze afirmând că nu toate informaţiile au fost disponibile la acel moment, a precizat un purtător de cuvânt al Comitetului Internaţional Paralimpic (IPC).

Atleţii şi-au cerut scuze, precizând că nu au auzit anunţul şi că acesta a fost făcut într-o limbă pe care nu o înţeleg. Însă, cum restul atleţilor s-au prezentat la timp la concurs, explicaţiile celor trei nu au fost luate în considerare.

Malaezianul Muhammad Ziyad Zolkefli a câștigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Rio, în proba de aruncarea greutății. La Tokyo, el a pierdut șansa de a-și apăra titlul din cauza întârzierii.

Ucraineanul Maksim Koval a obţinut astfel medalia de aur la categoria F20 a probei de aruncare a greutăţii, iar acesta a fost abuzat în reţelele de socializare de fanii malaezieni.

Un purtător de cuvânt al IPC a declarat că reacţia fanilor malaezieni este ''foarte dezamăgitoare'' şi a precizat că oficialii nu au făcut altceva decât să urmeze regulile, conform Agerpres.