Boxerul Ben Whittaker a câștigat medalia de argint la JO Tokyo 2020, anterior el declarând ar fi ”un vis împlinit” să devină primar pentru o zi în orașul englez Wolverhampton. Consiliul Municipal i-a îndeplinit, duminică, dorința.

HotNews.roFoto: Hotnews

Boxerul de 24 de ani a spus, într-un interviu după JO de la Tokyo, că îşi doreşte să fie primar pentru o zi, iar Consiliul Municipal i-a îndeplinit, duminică, dorinţa şi i-a organizat o listă de activităţi oficiale.

Sportivul a declarat că i-a plăcut să vadă cum îi înspiră pe tineri, adăugând: "Dacă eu pot să fac asta, de ce nu pot şi ei?"

"Sunt un băiat care a suferit de ADHD (n.r. - tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate). Asta arată că nu trebuie să fii un copil remarcabil la şcoală, poţi parcurge orice drum al vieţii”, a spus Whittaker.

Ziua lui Whittaker ca primar a început cu primirea lanţului cu blazonul oraşului Wolverhampton, în care s-a antrenat ca boxer.

După ce a îmbrăcat ţinuta oficială, a mers în vizită pentru a-i inspira pe tinerii din oraş. El a fost la The Way Youth Zone, un club de tineret, în care medaliatul cu argint a luptat într-un ring de box cu adevăratul primar, Greg Brackenridge.

"A promis o săptămână şcolară de trei zile, lanţuri de aur, grătare şi PlayStation-uri pentru toată lumea. Eu nu pot concura cu un manifest de genul acesta!", a glumit Brackenridge.

Whittaker şi-a completat ziua fiind oaspetele de onoare la meciul dintre Wolverhampton Wanderers şi Tottenham.

Sportivul plănuieşte să devenă profesionist anul viitor şi a afirmat că vrea în continuare să facă oraşul mândru de el.

"Sper că voi putea să aduc câteva titluri mondiale pentru copiii de aici”, a declarat Whittaker potrivit News.ro.