​Organizatorii Jocurilor Paralimpice de la Tokyo au decis, cu două zile înainte de startul competiţiei, înăsprirea măsurilor sanitare pentru participanţi. Printre măsuri se numără testarea zilnică pentru covid-19 şi restricţii de deplasare, relatează AFP.

JO Paralimpice TokyoFoto: tokyo2020.org

În afara obligativităţii purtării măştii şi a testelor zilnice, toţi participanţii la Jocurile Paralimpice – organizatori, presă, sportivi – vor fi supuşi unor “noi măsuri de precauţie necesare”, a precizat duminică directorul general al Tokyo 2020, Toshiro Muto.

Şi angajaţii din satul paralimpic vor fi testaţi zilnic. În plus, vor exista restricţii de transport. O regulă prevedea că după 14 zile de restricţii anumiţi participanţi vor putea folosi transportul public şi să se deplaseze liber, însă aceasta nu va mai fi în vigoare.

În plus, organizatorii le cer participanţilor să îşi limiteze vizitele în locurile “care figurează în programul lor de lucru” şi să ia masa în “facilităţi situate în interiorul locurilor desemnate special pentru competiţie sau la hotelurile în care sunt cazaţi”. Sportivilor şi celorlaţi participanţi li se cere să mănânce singuri şi fără să discute cu alte persoane.

Cu două zile înainte de startul Jocurilor Paralimpice, s-au înregistrat deja 131 de cazuri de covid-19 la participanţi. Printre cei infectaţi se numără şi patru sportivi şi zece reprezentanţi ai presei. Duminică s-au înregistrat 30 de noi cazuri.

În Japonia, 13 provincii, inclusiv Tokyo, se află în stare de urgenţă până la 12 septembrie, informează News.ro.