Organizatorii Jocurilor Paralimpice 2020 au anunțat, joi, primul caz de Covid-19 înregistrat în Satul Sportivilor de la Tokyo, cu cinci zile înaintea deschiderii competiţiei, în timp ce Japonia se confruntă cu un număr record de infectări, informează AFP.

JO Paralimpice TokyoFoto: tokyo2020.org

Persoana respectivă este un membru al personalului legat de Jocuri şi nu locuieşte în Japonia, au precizat organizatorii, fără să ofere mai multe detalii.

Până în prezent au fost înregistrate 74 de cazuri de coronavirus legate de Jocurile Paralimpice, care urmează să se desfăşoare între 24 august şi 5 septembrie, cele mai multe dintre ele în rândul angajaţilor şi personalului sub contract din Japonia.

Alte şase cazuri au fost semnalate de colectivităţile locale care găzduiesc echipele paralimpice aflate în pregătiri înaintea Jocurilor. Niciun caz nu fusese însă semnalat până acum în Satul Sportivilor, care şi-a deschis porţile marţi.

Organizatorii Jocurilor Olimpice, care s-au încheiat pe 8 august, au estimat că au reuşit să împiedice o propagare majoră a infectărilor, graţie măsurilor sanitare stricte pe care le-au adoptat.

Până în acest moment au fost înregistrate 546 de cazuri pozitive legate de JO 2020, iar unii experţi au estimat că, dimpotrivă, desfăşurarea Jocurilor a fost în contradicţie cu mesajul guvernului în legătură cu situaţia sanitară şi a contribuit la creşterea numărului de infectări în ţară.

Numărul zilnic de infectări cu Covid-19 continuă să crească în arhipelagul nipon, miercuri fiind atins un nou record, cu aproape 24.000 de cazuri la nivel naţional.

Pentru a face faţă acestui nou val al pandemiei, care a lovit Japonia din luna iunie, starea de urgenţă în vigoare din iulie în câteva regiuni ale ţării a fost extinsă marţi la 13 prefecturi, printre care şi Tokyo, fiind prelungită până la 12 septembrie, informează Agerpres.