​Sportiva Zakia Khudadadi, care urma să devină în acest an prima femeie din Afganistan participantă la Jocurile Paralimpice, a postat un mesaj video prin care cere ajutor pentru a putea ajunge la competiţia de la Tokyo, relatează Kyodo News.

JO Paralimpice TokyoFoto: tokyo2020.org

Khudadadi, în vârstă de 23 de ani, sportivă din Herat, concurează la para-taekwondo şi a afirmat că este închisă în casă cu rude la Kabul.

"Nici măcar nu pot să ies din casă cu încredere şi în siguranţă ca să cumpăr câte ceva sau să mă antrenez. Sunt o femeie afgană şi ca reprezentantă a femeilor afgane vă cer să mă ajutaţi. Intenţia mea este să particip la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Vă rog, luaţi-mă de mână şi ajutaţi-mă", a spus Khudadadi.

La începutul acestei săptămâni, Comitetul Internaţional Paralimpic a anunţat că delegaţia Afganistanului nu va putea participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Doar doi sportivi făceau parte din această delegaţie: Zakia Khudadadi şi Hossain Rasouli, ambii la taekwondo.

Craig Spence, purtător de cuvânt al comitetului, afirma luni că “din cauza situaţiei foarte gravă în care se află ţara, toate aeroporturile sunt închise şi sportivilor le va fi imposibil să plece la Tokyo”.

Jocurile Paralimpice au loc în perioada 24 august - 5 septembrie.