Zviad Gogotchuri, un judoka paralimpic georgian, a fost arestat, luni, la Tokyo, în timp ce se afla în carantină cu delegaţia sa. Acesta este acuzat că a agresat şi a rănit grav un agent de securitate al hotelului în care locuia, informează AFP.

JO Paralimpice TokyoFoto: tokyo2020.org

Sportivul în vârstă de 34 de ani, medaliat cu aur la categoria 90 kg în 2016, l-ar fi rănit grav pe angajat, "sărind pe el şi punându-l la pământ”. Victima s-a ales cu o coastă ruptă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP.

Potrivit Kyodo News, atacul ar fi avut loc după ce agentul de securitate le-a cerut mai multor sportivi georgieni să păstreze liniştea. Aceştia consumau băuturi alcoolice pe hol şi făceau mult zgomot.

Delegaţia georgiană pentru Jocurile Paralimpice (24 august - 5 septembrie) se află în carantină la un hotel situat lângă Aeroportul Tokyo Haneda, deoarece unul dintre membrii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Sportivul acuzat de agresiune ar urma să fie exclus din competiţie şi trimis înapoi în Georgia, potrivit unui membru al comitetului de organizare a Jocurilor Paralimpice, informează News.ro.