La fel ca în cazul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, competițiile paralimpice din capitala Japoniei se vor desfășura fără spectatori. Din cauza situației grele din Afganistan, delegația paralimpică a țării nu va putea participa la Tokyo.

JO Paralimpice TokyoFoto: tokyo2020.org

Forurile internaționale au decis ca Jocurile Paralimpice de la Tokyo să se desfășoare fără spectatori, la fel ca Jocurile Olimpice. Decizia a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din Japonia.

Cu toate acestea, oficialii susțin că mai mulți elevi vor putea lua parte ca spectatori la unele competiții, cu respectarea tuturor măsurilor anti-Covid.

Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 24 august - 5 septembrie, iar România va fi reprezentată de o delegaţie de 15 persoane, între care se află şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak.

Delegația Afganistanului nu va putea participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din cauza situației grave din țară, potrivit News.ro.

Doar doi sportivi făceau parte din această delegaţie: Zakia Khudadadi şi Hossain Rasouli, ambii la taekwondo.

Khudadadi, 23 de ani, ar fi fost prima femeie ce ar fi reprezentat Afganistanul la Jocurile Paralimpice.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Comitetul Internaţional Paralimpic (CIP), Craig Spence, ”din cauza situaţiei foarte gravă în care se află ţara, toate aeroporturile sunt închise şi sportivilor le va fi imposibil să plece la Tokyo”.​