Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 se vor desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie, iar România va fi reprezentată de o delegaţie compusă din 15 persoane, sportivi şi staff.

JO Paralimpice TokyoFoto: tokyo2020.org

Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020

1. Alex Bologa – judo nevăzători

2. Bobi Simion – tenis de masă

3. Carol-Eduard Novak – ciclism rutier şi de pistă

4. Eduard Moescu – ciclism

5. Tucaliuc Octavian – Vasile – atletism

6. Tabita Vulturar – atletism

7. Pătru Eugen – tir cu arcul

Regulile impuse de organizatori interzic prezenţa unei echipe medicale sau a unor însoţitori pentru sportivii paralimpici, astfel că aceştia vor fi însoţiţi doar de şeful de delegaţie şi de antrenori, un mecanic ciclism şi un sparring partner pentru sportivul care ne va reprezenta la judo pentru nevăzători.

1. Ciprian Anton - şef de misiune

2. Tamas Gergely - antrenor judo

3. Gabor Gergely - sparring partner judo

4. Alexandru Bogdan – antrenor tenis de masă

5. Cristiano Valoppi - antrenor ciclism

6. Szabolcs Szebestyen - mecanic ciclism

7. Petrică Adrian Tamaş - antrenor atletism

8. Neculai Dorinel - antrenor tir cu arcul

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului şi, deocamdată, singurul campion paralimpic al României: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4) - , precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători - cat. 60 kg), informează News.ro.

Motivul incredibil pentru care Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, se antrenează în Bulgaria pentru Jocurile Paralimpice