Jamaicanul Hansle Parchment a fost foarte aproape să rateze semifinala probei de 110 metri garduri de la Jocurile Olimpice, din cauza faptului că s-a rătăcit prin Tokyo, informează CNN. În loc să ajungă la Stadionul Olimpic unde aveau loc probele de atletism, atletul a ajuns la complexul acvatic.

HotNews.roFoto: Hotnews

O voluntară i-a dat bani de taxi şi Parchment a ajuns la timp pentru a putea lua startul în semifinale.

El a fost al doilea în semifinala câştigată de favoritul probei, americanul Grant Holloway, şi s-a calificat la limită în finală.

În ultimul act, Parchment a produs surpriza şi l-a bătut cu două zecimi pe Holloway, câştigând medalia de aur.

Povestea lui Parchment a devenit virală, după ce a căutat-o pe femeia care l-a ajutat, i-a returnat banii pentru taxi şi i-a arătat medalia de aur pe care a câştigat-o.

"Am văzut-o pe această voluntară şi a trebuit să cerşesc... şi ea mi-a dat nişte bani pentru a lua taxiul. Şi aşa am reuşit să ajung la pista de încălzire de la stadion, cu suficient timp să mă încălzesc până să concurez", a spus el într-un videoclip, înregistrat în timpul Jocurilor, care a atras atenţia întregii lumi, în această săptămână.

"Ai fost esenţială pentru ca eu să mă calific în finală, în acea zi”, i-a spus el femeii, după ce a regăsit-o.

Micul act de bunăvoinţă al voluntarei a fost lăudat de prim-ministrul Jamaicii, Andrew Holness, care a distribuit videoclipul pe Twitter şi a scris: "Fiecare jamaican ştie că recunoştinţa este o necesitate. @ParchmentHansle demonstrează asta perfect aici".

Ministrul jamaican al Turismului, Edmund Bartlett, a declarat presei locale că a invitat-o pe femeie să viziteze Jamaica.

Parchment a câştigat una dintre cele patru medalii de aur obţinute de Jamaica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează News.ro.