Federaţia Română de Canotaj, prin președintele Elisabeta Lipă, şi Federatia Română de Yachting au lansat, miercuri, la Constanţa, disciplina Canotaj pe mare, în cadrul unui eveniment desfășurat pe plajă.

Elisabeta Lipsa a lansat proba de Canotaj pe mare in RomaniaFoto: FR Canotaj / Facebook

Alături de Lotul Olimpic de Canotaj al României, Elisabeta Lipă, preşedintele FR Canotaj, a lansat noua probă de Canotaj pe mare.

Proba lansată a fost deja inclusă în programul Jocurilor Olimpice din 2024, care vor fi găzduite de Paris.

"Ceea ce facem noi astăzi cred că este o dovadă că noi n-am renunţat la activitate după ce ne-am întors de la Jocurile Olimpice, avem acum în desfăşurare Campionatul Mondial de juniori, sperăm copiii noştri să se prezinte cât mai bine. N-au presiunea rezultatelor. Vrem să dezvoltăm canotajul de coastă. Împreună cu Federaţia Română de Yachting sunt ferm convinsă că la următoarele ediţii ale JO ne putem bucura de rezultate frumoase. Mă bucur că ştafeta care a fost extrem de sus ridicată atâtea ediţii de JO a fost predată cu succes generaţiei tinere.", a declarat Elisabeta Lipă.

La lansare au mai fost prezente foste campioane olimpice precum Doina Melinte, Valeria Răcilă, Viorica Susanu, Camelia Macoviciuc sau Angela Alupei.