Kim Raisner, antrenoarea echipei de pentatlon modern a Germaniei, a fost exclusă de la JO după ce a lovit cu pumnii un cal. Annika Schleu, eleva ei, a pierdut aurul olimpic din cauza respectivului armăsar care a refuzat să treacă obstacolele în proba de echitație.

HotNews.roFoto: Hotnews

Annika Schleu se afla în fruntea clasamentului înaintea probei de echitaţie, când a preluat calul Saint Boy. Însă, armăsarul a refuzat să sară obstacolele, în ciuda eforturilor sportivei, astfel că aceasta a încheiat proba în lacrimi şi a pierdut aurul olimpic.

Kim Raisner a lovit calul cu pumnul şi a îndemnat-o şi pe Annika Schleu să facă acelaşi lucru. Federaţia Internaţională de Pentalton Modern a decis excluderea antrenoarei de la probele masculine de sâmbătă.

Decizia a fost luată după vizionarea imaginilor care arată că "Raisner loveşte cu pumnul calul Saint Boy pe care se afla Annika Schleu".

La pentatlon modern, caii sunt traşi la sorţi pentru probele de echitaţie. Fiecare sportivă dispune de 20 de minute pentru a se obişnui cu armăsarul. Annika Schleu nu a reuşit să facă acest lucru cu Saint Boy, potrivit News.ro.